SynsExpo

Hvad sker der med synet, når man bliver ældre? Og hvad kan man gøre for stadig at kunne de ting, man gerne vil, hvis man får nedsat syn? Det giver Velux Fondens Synseksperimentarium, SynsExpo, og online platform raadomsyn.dk, som forskere fra Center for Sund Aldring har været med til at udvikle, svar på.

SynsExpo var i foråret og sommeren 2022 på landsturné med et oplevelsesrum: et køkken med fokus på farvekontraster, en opholdsstue med fokus på forstørrelse og et læseområde med fokus på belysning. I hvert rum var der information og mulighed for at prøve synskompenserende hjælpemidler. Synskonsulenter stod også til rådighed med vejledning. Projektets formål har været at give særligt seniorer og deres pårørende inspiration til et godt liv, selv om synet er udfordret.

Bag SynsExpo og Råd om Syn står et partnerskab, der repræsenterer en bred viden om syns- og ældreområdet, herunder Syncentralen i Vordingborg, CSU-Slagelse, IBOS, Øjenforeningen, Faglige Seniorer, Optikerforeningen, VIVE og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet. Projektet er finansieret af Velux Fonden og drives af Komiteen for Sundhedsoplysning.

Læs mere om projektet her.