Om centret – Københavns Universitet

Sund Aldring > Om centret

Om Center for Sund Aldring

Aldringen begynder tidligt i livet, og menneskelig adfærd og livsstil påvirker helbredet og livsforløbet. Center for Sund Aldring er et forskningscenter, som forsker i, hvordan flere mennesker kan få et sundt liv og en sund alderdom. Tilgangen til forskningen er tværfaglig, og centret forsker i aldring og aldringsprocesser fra celle til samfund.

Center for Sund Aldring er et netværk af forskningsenheder, hvoraf størstedelen i dag har til huse på forskellige fakulteter på Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Dekan Ulla Wewer er overordnet ansvarlig for centeret. De øvrige forskningsenheder er placeret på det Humanistiske Fakultet, det Samfundsvidenskabelige Fakultet og på en række hospitaler.

Finansiering

Center for Sund Aldring er muliggjort ved enestående uddelinger på i alt 300 mio. kr. fra Nordea-fonden til Københavns Universitet. Disse uddelinger til forskning gives, fordi Center for Sund Aldring udtrykker kernen i fondens uddelingsstrategi: at fremme gode liv.

Nye topmoderne faciliteter

Siden august 2009 har professor Lene Juel Rasmussen været udpeget som centerdirektør og har ansvaret for den daglige ledelse. Centeret er administrativt placeret på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Mange af centerets medarbejdere er flyttet fysisk sammen i den nye Mærsk Tårnet, som er en udvidelse af Panum. En 15 etager bygning med topmoderne faciliteter til tværfaglig forskning.