Om Center for Sund Aldring


Center for Sund Aldring er et tværfagligt forskningscenter ved Københavns Universitet støttet af en grundbevilling fra Nordea-fonden. Centeret er administrativt placeret på det Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, og dekan Bente Merete Stallknecht er overordnet ansvarlig for centeret.

Center for Sund Aldring er et netværk af forskningsenheder fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og en række hospitaler. Centeret forsker i aldring og aldringsprocesser fra celle til samfund, og i hvordan flere mennesker kan få et sundt liv og en sund alderdom. En stor del af centerets forskere har til huse i Mærsk Tårnet på Nørre Campus. Siden august 2009 har professor Lene Juel Rasmussen været udpeget som centerdirektør med ansvar for den daglige ledelse.

Vision

Danmark skal være verdens bedste land at blive gammel i. 

Mission

Centerets mission er at udføre aldringsforskning af højeste kvalitet for at forstå det komplekse samspil mellem biologiske, sociale, kulturelle og psykologiske faktorer med indflydelser på sundheden for individer og populationer. Centret uddanner unge aldringsforskere på højeste niveau, og sætter vores viden i spil i samfundet ved at engagere sig med relevante stakeholdere for at udvikle interventioner og politikker, som fremme sund aldring og forbedrer menneskers liv. 

Støttet af Nordea-fonden

Center for sund aldring er støttet med ca. 370 mio. DKK af Nordea-fonden. Fonden støtter aktiviteter der forbedrer levestandarden. 

 

 

 

Internationalt rådgivende udvalgs rolle (Advisory Board, AB) er at rådgive om strategisk planlægning, rekruttering, gennemførlighed, fremskridt og udvikling af det videnskabelige program.

AB foreslår kriterier for vurdering af videnskabelige fremskridt og succes, hjælper med at etablere egnede eksterne danske og internationale samarbejder og rådgiver om videnskabelige mål. Endelig hjælper AB centrets ledelse med at sikre, at dets forskningsprogrammer opfylder de højeste internationale standarder og opnår optimalt videnskabelige resultater.

Scientific advisory board-medlemmer