Podcast

Podcast

Bliv klogere på aldring eller få inspiration til dit eget seniorliv ved at lytte til nedenstående podcasts. Her møder du både aldringsforskere og en lang række forskellige mennesker med forskellige liv, udfordringer og oplevelser af det at blive ældre.

 

Logo af De Erfarne podcasten

I første sæson af ”De Erfarne” fortæller seks vidt forskellige mennesker om deres tanker, drømme og håb for de sidste år af deres arbejdsliv og overgangen til pensionisttilværelsen. Anden sæson handler om alle de muligheder og udfordringer, som byder sig til i den sidste del af arbejdslivet. Lyt med og bliv klogere på seniorordninger, arbejdsglæde, trivsel, pension, senkarriere og seniorarbejdsliv.

De Erfarne er produceret i projektet Seniorpraksis af Marie Gorm Larsen med input fra kolleger og støtte fra Velliv Foreningen. Hør De Erfarne hvor du ellers hører podcasts, eller på erfarne.ku.dk.

 

 

Logo af pensionens 10 bud podcasten

Podcasten der giver dig 10 bud på, hvordan du kommer godt igang med pensionen. Hvad skal du forberede dig på? Hvordan skaber du dig en overgang? Hvad er pension anno 2020 og hvad kan der ske herfra?

Podcasten er baseret på forskningsprojektet Pensionsfortællinger, udarbejdet af aldringsforsker Aske Juul Lassen og støttet af Velliv Foreningen. Hør Pensionens 10 Bud, hvor du ellers hører podcasts, eller på 3akt.dk.

 

 

Logo af Tankelyn podcasten

Hvordan bliver en mikroskopisk samling celler til et helt liv? Hvorfor bliver vi gamle? Og hvor gamle kan mennesker egentlig blive? Det kan du høre Center for Sund Aldrings Lene Juel Rasmussen fortælle om i Københavns Universitets podcast Tankelyn. Hun er i selskab med teolog Niels Henrik Gregersen, som fortæller om troen på efterlivet.

Hør Tankelyn, hvor du ellers hører podcasts, eller på podcast.ku.dk.

 

 

Morgenbrød

Hvordan har livet som pensionist og forestillinger om pensionistlivet ændret sig siden folkepensionens indførelse i 1956? Bedsteforældreskab, ensomhed og identitet i arbejdslivet er nogle af de emner, pensionister fra dengang og nu fortæller om i denne podcast på ét afsnit.

Podcasten er skabt af studerende fra Københavns Universitet i samarbejde med aldringsforsker og antropolog Kamilla Nørtoft. Hør podcasten på Soundcloud.