1. december 2020

Simon Bekker-Jensen

Professor Simon Bekker-Jensen optaget i estimeret internationalt netværk

Det er netop offentliggjort, at professor Simon Bekker-Jensen fra Center for Sund Aldring er optaget som medlem af det prestigefulde netværk, EMBO Young Investigator Programme. Globalt er der i alt optaget 30 unge forskere under 40 år – inklusiv to forskere fra Proteincentret på KU-Sund.

Igennem Young Investigator Programme identificerer og støtter EMBO nogle af de største talenter i sundhedsvidenskabelige forskning - i en tidlige fase af deres karriere som forskningsgruppeledere. De unge forskere støttes både økonomisk og praktisk i en periode på fire år og får derigennem mulighed for at styrke deres kompetencer som gruppeledere og udvikle netværk blandt internationale topforskere.

Det er altid super positivt at få faglig anerkendelse, så jeg selvfølgelig både glad og beæret over at blive udvalgt til EMBOs Young Investigator Programme. Og så ser jeg meget frem til at udvide mit netværk internationalt blandt rigtig dygtige kollegaer, siger professor Simon Bekker-Jensen fra Center for sund Aldring.

Den internationale organisation EMBO består af sundhedsvidenskabelige forskere fra hele verden og støtter unge forskere med fondsstøtte, kurser, workshops, konferencer og policy initiativer. EMBO står desuden bag en række videnskabelige tidsskrifter og har til huse i Heidelberg i Tyskland.

Vi er glade for at kunne byde de nye medlemmer af Young Investigators velkommen til EMBOs netværk og ser frem til støtte dem i at lede og videreudvikle deres forskning, siger direktør Maria Leptin fra EMBO. 

De 30 udvalgte forskere har hver især demonstreret videnskabelig excellence og er blandt den næste generation af førende forskere i sundhedsvidenskab.

Som deltagere i Young Investigator Programme får de nye medlemmer adgang til en række forskellige tilbud og desuden adgang til European Molecular Biology Laboratory (EMBL). De unge forskere modtager desuden forskningsstøtte på 15,000 euros og kan blandt andet ansøge om yderligere økonomisk støtte, tilskud til rejser eller mentorordning blandt andre medlemmer.

Yderligere information om netværket.  

Nordisk Foundation Center for Protein Research.