13. juni 2014

Sund aldring er taget til Ishøj

SUND ALDRING

"Men's Health Week" sætter i denne uge fokus på mænds sundhed for at gøre opmærksom på sundhedsproblemer og lav levetid blandt udsatte grupper. Sund Aldring var med, da Ishøj kommunens sundhedskonsulenter var på besøg i byens tyrkiske og kurdiske caféer.

"Men's Health Week” sætter i denne uge fokus på mænds sundhed for at gøre opmærksom på sundhedsproblemer og lav levetid blandt udsatte grupper, heriblandt mænd i udkantsområder, mænd med lav indkomst og ældre mænd.

I Ishøj har kommunens sundhedskonsulenter i anledning af sundhedsugen været på besøg i byens tyrkiske og kurdiske caféer. Sund Aldrings ph.d.-studerende Nanna Hilm var med, da mændene fik målt lungefunktion, blodsukker og muskelstyrke, og til de efterfølgende snakke om sundhed og livsstil over en kop te.

Ifølge sundhedskoordinator Lise Jørgensen er det vigtigt at møde mændene på deres hjemmebane og at tale sundhed ind i deres dagligdag:

- Sundhedsugen og besøgene her de tyrkiske og kurdiske caféer er en god indgangsvinkel til ulighed i sundhed. Vi ved, at mænd dør tidligere end kvinder. Den veluddannede kvinde oppe nordpå lever meget længere end den ufaglærte mand her på Vestegnen. Det er vigtigt at møde folk med stor respekt for hvor de er og vi føler os virkelig inviteret indenfor. Humor og det sociale er vigtigt. På den måde kan vi komme tæt på borgerne, siger Lise Jørgensen.

Ishøj Kommune samarbejder med Center for Sund Aldring i et nyt etnologisk forskningsprojekt, der blandt andet skal undersøge sundhedspraksisser og aldringsforståelser blandt etniske minoriteter.