Still Going Strong - TV om livet som senior – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2012 nyheder > Still Going Strong - T...

26. november 2012

Still Going Strong - TV om livet som senior

Som en del af miniserien om livet som senior "Still Going Strong" på DR2, deltog Center for Sund Aldrings to forskere Professor Kirsten Avlund og Post doc Bjarke Oxlund med forelæsninger i Danskernes Akademi d. 3. december 2012.

  • "Aktiv Aldring. Vil vi det?"
    DR 2 kl. 14.10-14.25, Professor Kirsten Avlund

    Et af de store spørgsmål om aldring er, om fysisk aktivitet medfører en bedre alderdom. Kirsten Avlund forelæser om, hvordan fysisk aktivitet påvirker mennesket og hvordan vi ældes. Hun vil desuden komme med eksempler på, hvordan træning kan gøre en forskel.

  • "Livet målt i tal"
    DR 2 kl. 14.55-15.10, Post doc Bjarke Oxlund

    Mange ældre danskere holder øje med deres sundhed og helbredstilstand ved at foretage daglige målinger af deres egne kroppe med badevægte og blodtryksmålere og af deres daglige aktiviteter gennem brug af skridttællere og cykelcomputere. Hvordan påvirker det folks forståelse af deres egen krop? Dette vil Bjarke Oxlund forelæse om.


Serien "Still Going Strong"
Ovenstående forelæsninger er en del af en mini-serie, som vises på DR2 hver mandag i uge 49, 50 og 51. Forelæsningerne "Aktiv aldring. Vil vi det?" og "Livet målt i tal", er en del af den første programrække i serien, som knytter sig til programmet "På kursus i en ny alder", der vises mellem de to forelæsninger.