Tour de Nordkapp – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2011 nyheder > Tour de Nordkapp

27. maj 2011

Tour de Nordkapp

6 mandlige motionister i alderen 46-71 år indgik et væddemål om, hvorvidt de kunne cykle fra Rådhuspladsen i København til Nordkapp på 14 dage - en tur på 2770 km.

Gruppens lange cykeltur gav en unik mulighed til at undersøge flere videnskabelige spørgsmål. Center for Sund Aldrings forsker Jørn Wulff Helge og hans gruppe fulgte derfor cykelturen som led i et igangværende forskningsprojekt. Projektet ser på menneskets muskulatur og forbrænding af fedt mv. Undersøgelsen skal medvirke til en beskrivelse af musklernes eventuelle celleforandringer ved langvarig hård belastning - et forsøg, der er svært at få forsøgspersoner til at gennemføre indendørs i et laboratorie igennem 14 dage.

Forud for starten på cykelturen blev cyklisterne prætestet af forskerne i laboratoriet. Med på turen var to medicinstuderende fra forskningsprojektet, der skulle stå for at tage prøver undervejs, tjekke deltagernes vægt, fødeindtag, etc. Da cyklisterne kom i mål, blev de igen testet af forskerne fra Center for Sund Aldring, der var taget til Nordkapp i forbindelse med at cyklisterne "kom i mål".

Fotoet på Center for Sund Aldrings web-forside er fra starten på Rådhuspladsen d. 28. maj 2011 kl. 08.00 - i bidende kulde!