Europæisk år for aktiv aldring – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2011 nyheder > Europæisk år for aktiv...

22. december 2011

Europæisk år for aktiv aldring

Europæisk år for aktiv aldring logo

 

 

2012 er europæisk år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationer. Danmark åbnede året med en international konference i København d. 18.-19. januar 2012 hvor to forskere fra Center for Sund Aldring bl.a. holdt oplæg. 

Der bliver flere og flere ældre, og samfundet påskønner i stigende grad, at de ældre også har noget at byde på. Det er aktiv aldring i en nøddeskal - at få mere, ikke mindre, ud af livet, når man bliver ældre, uanset om det sker på jobbet, derhjemme eller i samfundet. Og det er en fordel både for det enkelte menneske og for samfundet som helhed.

2012 er det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne. Det er en god anledning til at tænke over, at europæerne lever længere og sundere end nogensinde før - og indse, hvilke muligheder det giver.

Udfordringen er at forbedre mulighederne for aktiv aldring i almindelighed. Samtidig skal det være lettere at leve uafhængigt, være aktiv på helt forskellige områder som beskæftigelse, sundhed, sociale tjenester, livslang læring, frivilligt arbejde, bolig, it-tjenester og transport.

Det europæiske år skal skabe opmærksomhed om disse udfordringer og de bedste muligheder for at takle dem.

Åbningskonference for det Europæiske År for Aktiv Aldring 

Danmark har i det 1. halvår af 2012 EU-formandskabet og var derfor vært for åbningen af det europæiske år for aktiv aldring med en international konference i Bella Centret d. 18. og 19. januar med 30 deltagende lande. Til konferencen var der bl.a. oplæg fra de to Center for Sund Aldring forskere Professor Kirsten Avlund med oplægget "What do we know about the significance of physical activity?" og Professor Carsten Hendriksen med oplægget "Good practice example: Preventive house calls".