Tag tid - i din sommerferie – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2016 Eventarkiv > Tag tid - i din sommer...

Tag tid - i din sommerferie

Find plakaterne, skan QR-koden, tag et postkort med hjem, og lad dig inspirere til at overveje hvad dine gode stunder indeholder.

I Nørrebrohallen kan du opleve små bidder af levet liv, og du bliver mindet om at nyde hverdagen.

Fire pensionister, som er deltagere i forskningsprojektet Pensionsfortællinger, har delt deres historier. Det er historier om den forskydning i tid, som kommer af ikke længere at være på arbejdsmarkedet, om at børnebørn kan minde én om at sætte pris på små ting, om hvordan byen har ændret sig over årene, og om hvordan byen hele tiden er forskellig – når man husker at kigge rigtigt på den.

Plakaterne kan ses indtil midt i august.

Baggrund

Pensionsfortællinger er drevet af antropolog Kamilla Nørtoft ved Center for Sund Aldring og Copenhagen Center for Health Research in the Humanities. Tag tid er udviklet som en del af et praktikforløb med fokus på forskningsformidling, af studerende Selma Lykke Nielsen.

Under overskriften Pensionsfortællinger forsker Kamilla Nørtoft i, hvordan ældre oplever og håndterer større omvæltninger i deres liv med særligt fokus på oplevelsen af pensionering. Tid og frihed er et gennemgående tema for mange af deltagerne.

Deltagerne inddrages løbende i projektet og bidrager til at levendegøre forskningen i aktuel og vedkommende forskningsformidling. Et centralt element i Pensionsfortællinger er, at forskningen formidles, før projektet er tilendebragt. Således blev der i efteråret 2015 lavet en bydelsvandring, en udstilling og afholdt to foredrag med udgangspunkt i historien om 77-årige Ditte, der er opvokset på Nørrebro. Historiefortælling som format er et bærende element i hele projektet.