Vitalitet, virilitet og videnskab – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2016 Eventarkiv > Vitalitet, virilitet o...

Vitalitet, virilitet og videnskab

Paneldebat om den gode alderdom

For mindre end 100 år siden var gennemsnitslevealderen for en person født i den vestlige verden 40 år. I dag er den 80. Og ifølge professor Rudi Westendorp er det første menneske, der bliver 135 år gammel, allerede født. 

Men hvordan forbereder vi os bedst på et liv, hvor vi bliver væsentligt ældre end generationerne før os? Det vil tre debattører prøve at sætte ord på, når Københavns Universitet sætter fokus på kunsten at blive ældre. 

Ældre Sagen har lige udgivet Fremtidsstudiet: Alder ingen hindring, hvor 4000 danskere over 50 år har besvaret spørgsmål om blandt andet boligforhold, livskvalitet, helbred  og holdninger til vores velfærdssamfund. På den baggrund diskuterer Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup med to forskere fra Center for Sund Aldring: antropolog Bjarke Oxlund og Rudi Westendorp, der netop har udgivet bogen Kunsten at blive ældre.

Debatten bliver faciliteret af videnskabsjournalist Lone Frank. Kom forbi og lyt, spørg og diskutér.

OBS: Arrangementet foregår på engelsk.

Tilmelding: Foredraget er gratis, og du tilmelder dig ved at reservere en billet på Billetto. Print billetten eller hav den med på din mobil, så du kan vise den ved indgangen.