Bestil en forsker ved Forskningens Døgn – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2016 Eventarkiv > Forskningens Døgn

Bestil en forsker ved Forskningens Døgn

I år byder Center for Sund Aldring ind med to spændende foredrag til den landsdækkende videnskabsfestival 'Forskningens Døgn', der foregår i uge 17. Begge foredrag er en del af konceptet "Bestil en Forsker", der giver alle mulighed for - helt gratis - at få besøg af en forsker under Forskningens Døgn.

Center for Sund Aldring giver dig mulighed for at booke læge og ph.d.-studerende Andreas Ziegler som kan give gode råd om inflammationer (betændelsestilstande) i kroppen. Du kan også booke Nina Linde Reislev som er uddannet Civilingeniør og PhD, der bl.a. vil fortælle om hvordan vi bedst kan passe på vores hjerne.

Center for Sund Aldrings foredrag ved Forskningens Døgn

Inflammation? Jamen jeg jo ikke syg?

Andreas Ziegler, Læge, ph.d.-studerende
Københavns Universitet, Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg Hospital og Center for Sund Aldring

Hvad ved du om inflammationer - også kaldet betændelsestilstande - i kroppen? Få lægens bud på hvad de er, hvordan de opstår, hvad de gør og hvordan du kan forebygge eller mindske dem. Uanset alder.

Fortællinger fra en MR-skanner: Hjernens plasticitet og påvirkelighed

Nina Linde Reislev, Civilingeniør, PhD
MR-forskningssektionen, Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed, Hvidovre Hospital Center for Sund Aldring, Københavns Universitet

Kom på en rejse ind i hjernen og se, hvordan moderne MR-teknikker kan give dybdegående indsigt i, hvordan hjernen forandrer sig igennem hele livet. Få indblik i hvad synlige aldersforandringer betyder for hjernens struktur og funktion, og hør hvordan vi bedst passer på vores hjerne - uanset alder.

Hvordan kan jeg booke en forsker?

For at kunne bestille en forsker, er der en række krav, som du skal opfylde. Læs mere på Forskningens Døgns hjemmeside, om du opfylder kravene og hvordan du gør.

Hvad er Forskningens Døgn?

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med cirka 500 events og mere end 65.000 besøgende.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til Forskningens Døgn. Hvert år inviteres universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner, organisationer m.fl., der arbejder med, eller har direkte relation til forskning inden for alle fagområder, til at deltage som arrangører i Forskningens Døgn.

Læs mere om Forskningens Døgn.