Aldringens Mysterier – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2016 Eventarkiv > Aldringens Mysterier

Aldringens Mysterier

Forelæsningsrække på Folkeuniversitetet i København

Fem forskere fra Center for Sund Aldring belyser i denne forelæsningsrække forskellige aspekter af kroppens aldring og diskuterer, i hvilket omfang vi selv har indflydelse på hvordan vi får det, når vi ældes. 

Professor Michael Kjærs introducerende foredrag indvier tilhørerne i den forskning der foregår i Center for Sund Aldring, og forbereder deltagerne på denne rejse ind i mysterierne om kroppens aldring.

Forelæsningerne foregår den 1. februar til den 29. februar 2016
Mandage kl. 17:00- 19:00

Læs mere:

Michael Kjær: Aldringens Mysterier
Klinisk professor, overlæge, dr.med.: Center for Sund Aldring og Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet og Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg Hospital

Mandag den 1. februar introducerer Michael Kjær til forelæsningernes tema. Aldring oplever de fleste heldigvis, og med vor stadigt stigende levealder konfronteres langt de fleste mennesker med ændringer i kroppen som kan gøre dem syge, resultere i smerter eller reducere deres energi og funktionsformåen. Vi ønsker alle at opretholde godt helbred, god funktion og et stimulende liv helt op i en høj alder - kort sagt en sund aldring.

Vilhelm Bohr: Aldring på celleniveau
Adjungeret professor: Center for Sund Aldring og Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet og Senior Investigator Chief: National Institute on Aging, National Institutes of Health, USA

Mandag den 8. februar besøger Vilhelm Bohr Danmark for at fortælle om den molekulære baggrund for aldring, om at reparere skader i DNA og om den vigtige rolle som cellens energistationer, mitokondrierne, spiller i aldringsprocessen og i at holde hjernen sund.

Jesper Løvind Andersen: Den humane muskel fra vugge til grav
Seniorforsker: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet og Institut for Sportsmedicin, Bispebjerg Hospital

Mandag den 15. februar vil Jesper Løvind Andersen tale om de forandringer man typisk ser i den aldrende muskel. Hvad kan man opnå med træning af den aldrende muskel? Hvor meget træning er godt? Hvad er det muligt at forbedre i den aldrende muskel, og hvad er uomgængelig slitage?

Martin Lauritzen: Hjernen og aldring
Professor: Center for Sund Aldring og Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, Københavns Universitet

Mandag den 22. februar fortæller Martin Lauritzen om de forandringer man typisk ser i den aldrende hjerne og om mulighederne for at bevare sin hjerne klar, selv i en høj alder.

Jørn Wulff Helge: Fysisk aktivitet - sundt og aldrig for sent
Professor: Center for Sund Aldring og Afdeling for Systembiologisk forskning, Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet

Mandag den 29. februar vil Jørn Wulff Helge i denne afsluttende forelæsning tale om effekten af motion på sundhed. Hvorfor er det sundt at dyrke motion og kan det være for sent at begynde at motionere? Hvorfor skal man ikke være inaktiv i længere tid, og hvor aktiv skal man egentlig være?

Kontakt

Event-koordinator Signe Flyvbjerg Nielsen
Tlf.: 93 56 52 40