Center for Sund Aldring på Folkemødet 2016 – Københavns Universitet

Center for Sund Aldring på Folkemødet 2016

Igen i år tager Center for Sund Aldring på Folkemødet. Under overskriften ”Sund4life”, vil Center for Sund Aldring være vært for mere end 10 spændende events, der formidler det nyeste viden om aldringsforskningen. Samtidig vil en række andre aktiviteter løbe af stablen i samarbejde med projekter, der ligesom Center for Sund Aldring er støttet af Nordea-fonden.

Find alle events på www.sund4life.nu

Med temaet ”Sund4life” vil Center for Sund Aldring forsøge at rokke ved fordomme om alderdom og fremhæve kvaliteter og muligheder i den tredje alder. Henover dagene vil modeord som bl.a. ’aktiv aldring’ og ’sund livsstil’ blive udfordret og sat i spil, som eventsne folder sig ud.

Fordybelse og anderledes debatter

Huset i Havnegade 45 vil være centrum for aktiviteterne, og det vil være et roligt helle midt i det travle Folkemøde. I haven kan man tage et hvil, lytte til

Center for Sund Aldring på Folkemødet i 2015.

Center for Sund Aldring på Folkemødet i 2015.

science slam og få en snak på bænken. Indenfor i huset vil udstillinger og workshops tematisere sundhed, samvær og fællesskab. Vi satser på tid og plads til fordybelse!

Husets events vil skille sig ud fra de traditionelle debatter. Her møder man forskere i uhøjtidelige rammer, og inviterede gæster deltager i workshops, hvor samtale og fællesskab er i højsædet.

Aktiviteterne zoomer blandt andet ind på:

  • Hjernen
  • Seksualitet
  • Relationer
  • Fællesskaber
  • Karriere gennem livet
  • Kroppens muskler
  • Fysisk aktivitet

I huset er der desuden plads til den underholdende og oplivende pause med fx dans, korsang, quizzer, tests, personlige fortællinger og banko.

Indsatsen på folkemødet sker i tæt samarbejde med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og en række interesse- og kulturorganisationer.

Læs mere

Du kan finde alle aktiviteterne i Sund4life-huset på vores website: sund4life.nu

Følg også med Facebook-profiler Sund Aldring og SUND forskning, som i juni måned 2016 har særlig fokus på dialog med brugerne om aldring. I en række videoer formilder centerets forskere deres viden og bidrage med reflektioner over livskvalitet og aldring, ligesom Facebook-profilerne bliver mødested for generationer, der kan inspirere hinanden. Her kan du også møde kendisser som filminstruktør Hella Joof, forfatter og debattør Leonora Christine Skov.

Kontakt

Event-koordinator Signe Flyvbjerg, signe.nielsen@sund.ku.dk