Center for Sund Aldring går til teatret – Københavns Universitet

Center for Sund Aldring går til teatret

Beskæring – en poetisk dokumentar med grene af liv

Under teaterfestivalen CPH STAGE spiller forestillingen Beskæring, skabt af CoreAct. Forestillingen undersøger aldring, demens, erindring og vores forhold til disse temaer – og efter forestillingen kan du høre et oplæg fra forsker Egill Rostrup om hjernen gennem livet.

Hvordan forholder vi os til at blive ældre? Hvordan håndterer vi demens?

Demens rammer mange, men heldigvis ikke alle. De, der ikke rammes, kan dog opleve at blive pårørende til én med demens. Med livsglimt og et farverigt billedunivers undersøger forestillingen Beskæring demenssygdommens opløste virkelighed. Et sted hvor tid og rum ophæves… Både et fantastisk sted, hvor man har levet flere liv samtidigt, men også et uhyggeligt sted, hvor man hverken kan finde sig selv eller finde ud.

Forestillingen vil gerne stille spørgsmål ved hvordan vi forholder os til de forandringer, som følger med det at blive gammel. Hvordan griber vi det an, når vi står på sidelinjen og ser vores bedsteforældre, forældre, livspartnere eller venner pludselig begynder at forandre sig, at minder og realiteter forvrides eller helt opløses?

Efter forestillingen:
Oplæg med hjerneforsker Egill Rostrup fra Center for Sund Aldring

Hjerneforsker, overlæge, dr.med. Egill Rostrup vil give videnskabens bud på hvad der egentlig sker i hovedet på os når vi er børn, unge, voksne; og når vi bliver gamle. Se billeder af hjerner, som de ser ud gennem en MR-scanner og bliv klogere på, hvad det egentlig er for mekanismer, der får hjernen og kroppen til at ældes.

Oplægget varer et kvarter, i umiddelbar forlængelse af forestillingen, og bagefter er der mulighed for at stille spørgsmål til både forsker og skuespillere.

Forestilling og oplæg kan opleves:
Lørdag den 11. juni, klokken 14 og igen klokken 18

Køb din billet her

Fra 14 år +

Forestillingen er særligt egnet for unge i alderen 14 -18 år, familier med store børn, modne og ældre mennesker fra 55 år op.

Forestillingen henvender sig alle, der er eller har været i berøring med demens eller aldersrelateret sygdom. Men det almene tema gør den også relevant for faste teatergængere, kulturinteresserede, demensgrupper, pårørendeforeninger, ansatte i ældre – og plejesektoren, socialforvaltninger, offentlige og selvejende institutioner inden for det sociale område.

Praktisk information

Varighed: 60 min. Dernæst oplæg.
Spillested: Teatret Zeppelin, Valdemarsgade 15, 1665 København V 
Forestillingen er produceret af CoreAct og co-produceret af Egnsteatret Carte Blanche.

Pris

40 -140 kr.

Nyttige links

Om forestillingen 
Om teaterfestivalen CPH STAGE 
Om CoreAct
Om Teater Zeppelin

Alle spilletidspunkter: 

Fredag d. 10 juni kl. 12.00
Fredag d. 10 juni kl. 18.00
Lørdag d. 11 juni kl. 14.00 – med oplæg
Lørdag d. 11 juni kl. 18.00  – med oplæg