Aldringens mysterier

Forelæsningsrække på Folkeuniversitetet

Med den stadigt stigende levealder konfronteres langt de fleste mennesker med ændringer i kroppen, som kan gøre dem syge, resultere i smerter eller reducere deres energi og funktionsformåen. Vi ønsker alle at opretholde godt helbred, god funktion og et stimulende liv helt op i en høj alder - kort sagt: En sund aldring. Fire sundhedsvidenskabelige forskere belyser forskellige apsekter af kroppens aldring, og giver bud på hvad man selv kan gøre.

Forelæsninger

19.marts: Aldringens Mysterier 
Vi ønsker alle at opretholde godt helbred, god funktion og et stimulende liv helt op i en høj alder - kort sagt en sund aldring. Professor Michael Kjærs introducerende foredrag vil indvie tilhørerne i den forskning der foregår i Center for Sund Aldring, og forberede deltagerne på denne rejse ind i mysterierne om kroppens aldring.

26. marts: Aldring på celleniveau
Lektor Claus Desler Madsen fortæller om den molekulære baggrund for aldring, om at reparere skader i DNA og om den vigtige rolle som cellens energistationer, mitokondrierne, spiller i aldringsprocessen og i at holde hjernen sund.

2. april: Hjernen og aldring
Professor Martin Lauritzen fortæller om de forandringer man typisk ser i den aldrende hjerne og om mulighederne for at bevare sin hjerne klar, selv i en høj alder.

9. april: Fysisk aktivitet - sundt og aldrig for sent
Professor Jørn Wulff Helge vil tale om effekten af motion på sundhed. Hvorfor er det sundt at dyrke motion og kan det være for sent at begynde at motionere? Hvorfor skal man ikke være inaktiv i længere tid, og hvor aktiv skal man egentlig være?

Forelæsningsrækken kræver tilmelding: Her