Nyt socialt medie skal modvirke ensomhed blandt ældre – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyt socialt medie skal...

27. juni 2017

Nyt socialt medie skal modvirke ensomhed blandt ældre

sociale medier

Ny online platform skal hjælpe med at forebygge ensomhed hos seniorer. Konceptet hedder ”Online Besøgsven” og er et samarbejde mellem Københavns Universitet og connec ApS. Projektet er netop blevet tildelt et erhvervs ph.d.-stipendium fra Innovationsfonden.

Nanette B. Fournier kommende Erhvervs Ph.d. stipendiat

Nanette B. Fournier og Astrid Jespersen

Op mod 25% af alle ældre danskere, der modtager hjemmehjælp er ensomme. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen. Den problematik forsøger nyt projekt at gøre noget ved.

En dedikeret social platform, hvor der kan etableres kontakt mellem ensomme ældre og særligt uddannede frivillige. Det er ideen bag projekt Online Besøgsven, som skal øge livskvaliteten og reducere ensomheden blandt ensomme seniorer.

Online Besøgsven er udviklet af virksomheden connec ApS, som i samarbejde med Center for Humanistisk Sundhedsforskning og CESA på Københavns Universitet netop har fået tildelt et erhvervs ph.d.-stipendium fra Innovationsfonden. Ph.d. projektet skal følge og bidrage til udviklingen af platformen. Ifølge lektor ved SAXO-Instituttet og temaleder i Center for Sund Aldring Astrid Pernille Jespersen er projektet en spændende mulighed for at kombinere forskning med konkrete, velfærdsforbedrende udviklingsprojekter drevet af private firmaer.

”Vi ser meget frem til at bidrage med humanistiske kompetencer i et vækst- og værdiskabende projekt”, siger lektor Astrid Pernille Jespersen, temaleder i Center for Sund Aldring.

Projektet skal i første omgang udrulles i fem kommuner, men connec ApS har ifølge direktør Flemming Munch været i dialog med flere kommuner, der gerne ville være med i projektets pilotfase, ligesom der også har været interesse fra udlandet.

”Vi prioriterer meget højt at bidrage til at øge velfærden og tror på koncepter, der baserer sig på samskabelse, som fx her mellem kommuner, frivillige og videns institutioner”, fortæller Anders Geert-Jensen, connec ApS.