Workshop om tværfaglighed og aldringsforskning – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2012 nyheder > Workshop om tværfaglig...

24. januar 2012

Workshop om tværfaglighed og aldringsforskning

Hvordan definerer vi tværfaglighed, hvad muliggør og hvad hindrer tværfaglighed, og hvad kan gå tabt eller vindes ved at deltage i tværfaglig forskning? Forskere fra Center for Sund Aldring tilbragte en formiddag med at diskutere og vurdere disse spørgsmål.

CESA-forskere til workshop om tværfaglighed med Tiago Moreira i forgrunden.

Den 20. januar 2012 afholdt Center for Sund Aldring "Workshop on interdisciplinarity and ageing research" på Medicinsk Museion i København.

Da Center for Sund Aldring er et tværfagligt forskningscenter, er en af udfordringerne at kombinere og integrere viden fra en bred vifte af videnskabelige discipliner. Derfor var formålet med workshoppen at identificere, hvad der muliggør eller hindrer tværfagligt samarbejde i aldringsforskning.

Workshoppen blev indledt med en velkomst af lektor Lene Otto (Program 5). Dernæst holdt gæsteprofessor Tiago Moreira et oplæg om aldringsforskning og de skiftende opfattelser af tværfaglighed samt egen erfaring med tværfaglighed. Tiago Moreira er lektor fra Durham University, og han er inviteret til centeret som gæsteprofessor i 2011-2012 med henblik på at inspirere og styrke den tværfaglige forskning.

Gæsteprofessor Tiago Moreira

Med henblik på at identificere hvad der muliggør og hindrer tværfagligt samarbejde set fra forskellige perspektiver, blev tanker, oplevelser og ideer udvekslet gennem forskellige præsentationer af centerdirektør, Lene Juel Rasmussen, postdoc Bjarke Oxlund (Program 4), videnskabelig assistent Julie Bønnelycke (Program 5) og professor Kirsten Avlund (program 3).

Den overordnede konklusion af workshoppen var, at gevinsten ved tværfagligt samarbejde ser ud til at overstråle omkostninger, og som professor Kirsten Avlund udtalte: "Tværfagligt samarbejde er det værd".