Professor Poul Jennum indstillet til Forskningskommunikationsprisen 2012 – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2012 nyheder > Professor Poul Jennum ...

02. februar 2012

Professor Poul Jennum indstillet til Forskningskommunikationsprisen 2012

En utrættelig og engageret indsats som forsker og formidler af søvnforskning er blandt årsagerne til, at SUND i år indstiller professor Poul Jennum fra Glostrup Hospital og Center for Sund Aldring til Styrelsen for Forskning og Innovations formidlingspris.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har indstillet Glostrup Hospitals professor i søvnsygdomme Poul Jennum til Forskningskommunikationsprisen, som hvert år uddeles af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Forskningskommunikationsprisen gives for levende og vedkommende forskningsformidling til brede dele af offentligheden eller til særligt relevante målgrupper, der falder uden for det traditionelle videnskabelige arbejde og undervisning. Den uddeles af Styrelsen for Forskning og Innovation, og med prisen følger 100.000 kr.

I år har Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet indstillet professor, overlæge, dr.med. Poul Jennum fra Glostrup Hospitals Dansk Center for Søvnmedicin til Forskningskommunikationsprisen.

I indstillingen siges det bl.a. om Poul Jennum:

-[...]utrættelige og engagerede indsats som forsker og formidler af søvnforskning og neurologiske lidelser. Poul Jennum er excellent som formidler af forskningsresultater og viden inden for dette felt. Han optræder hyppigt og med stor pædagogisk gennemslagskraft i et varieret udsnit af medier. [...] Udover at være en fremragende forsker, har han som pioner formået at sætte fokus på betydningen af søvn og søvnsygdomme i medierne og hos befolkningen.

Prisen overrækkes ved åbningen af Forskningens Døgn 2012, som finder sted torsdag 19. april 2012.