Hør Rikke Lund gæste Danskernes Akademi i uge 43 – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2011 nyheder > Hør Rikke Lund gæste D...

24. oktober 2011

Hør Rikke Lund gæste Danskernes Akademi i uge 43

Lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab og Center for Sund Aldring (program 3) ved Københavns Universitet, Rikke Lund, er gæst i Danskernes Akademi på P1, mandag til fredag i denne uge kl. 22:07.

Danskernes Akademi formidler viden til alle danskere, og P1 sender alle ugens hverdage et kort program med en aktuel forsker. Hvert program omhandler samme tema, men med nye vinkler.

Sociale relationer og aldring

Hør Rikke Lund præsentere sin egen forskning samt den bredere videnskabelige evidens for sociale relationers betydning for helbredet (Udsendelse ikke tilgængelig længere pr. 1/11/14). Du kan bl.a. også i artiklen Gode netværk øger din levealder læse, hvor vigtige sociale relationer er til andre mennesker, og at de har stor betydning for vores heldbred samt for hvor længe vi lever. Få eller dårlige sociale netværk kan øge dødeligheden med 50 procent.

Hør også Rikke Lunds forelæsning om sociale relationer og aldring fra Danskernes Akademi på DR2. (Udsendelse ikke tilgængelig længere pr. 1/11/14)

Hør ligeledes Rikke Lund i TV2/Lorry Lounge som hun gæstede 6. december, hvor hun talte om forskning, der indikerer, at bekymringer om de nære relationer kan give stressrelaterede sygdomme.