Succesfuld NYS konference - Forever Young – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2011 nyheder > Succesfuld NYS konfere...

18. juli 2011

Succesfuld NYS konference - Forever Young

D. 6. maj 2011 afholdt "Network for Young Scholars" i CESA en succesfuld konference med titlen "Forever Young".

Ideen med konferencen Forever Young var at diskutere og undersøge forskellige perspektiver på sundhed og aldring ud fra en række fundamentale spørgsmål. Netværket havde inviteret tre hovedtalere. Til at starte med talte dansk gerontologis grand old man, læge Henning Kirk, om visdom uden skrøbelighed. Herefter fortalte lektor Susanne Bügel fra Det Biovidenskabelige Fakultet, KU, om hvorfor kosttilskud ikke er vejen til evig ungdom. Som afslutning på dagen tog professor Thomas Cole fra University of Texas deltagerne på en historisk tour-de-force gennem aldringsbegrebets mening og betydning i forskellige tidsaldre.

Thomas Coles præsentation til konferencen

De yngre forskere fra CESA deltog alle aktivt i konferencen og seks yngre forskere fra CESAs fem programmer præsenterede resultater mv. fra deres egen forskning vinklet ud fra dagens tema. Præsentationerne var alle vidt forskellige og åbnede op for interessante tværfaglige diskussioner i løbet af dagen.