Tværfaglighed og kulturmøder på IARU Summer School – Københavns Universitet

Sund Aldring > Nyheder > Nyhedsarkiv > 2011 nyheder > Tværfaglighed og kultu...

04. august 2011

Tværfaglighed og kulturmøder på IARU Summer School

Studerende fra de to IARU kurser i Tivoli

IARU (International Alliance of Research Universities) Summer School er en spændende og lærerig oplevelse som gør det muligt for universitetsstuderende at skabe internationale forbindelser gennem udveksling.

IARU Summer School i København blev med stor succes afholdt i perioden 18. - 29. juli, 2011. CESA havde arrangeret det tværfaglige kursus: "Interdisciplinary Aspects of Healthy Ageing". Det blev to uger med kulturmøder hvor øst mødte vest og med tværfaglighed på højt niveau.

Tværfagligheden var synlig fra start. De tre første dage bød på forelæsninger om de forskellige fagområder, og på fjerde dagen gav CESA forskere præsentationer om de forskellige tværfaglige forskningsprojekter som de studerende derefter i grupper brugte de følgende fem dage på at fordybe sig i. Hver gruppe havde en CESA supervisor til at guide dem gennem de faglige udfordringer, og kurset sluttede af med at alle grupper skrev et essay, som de på kursets sidste dag præsenterede. De studerende viste et højt faglig niveau og fremførte både sjove, interessante og indsigtsfulde præsentationer.

De studerende kom både fra forskellige nationale og faglige baggrunde hvilket betød, at både tværfagligheden samt de kulturelle forskelle udfordrede de studerende til at tænke i nye retninger hvilket gav grobund for gode diskussioner som ellers ikke ville havet opstået.

CESA havde ligeledes arrangeret sociale events hvor især afskedsmiddagen i Tivoli d. 27. var til stor glæde for alle. De studerende tilbragte en hyggelig aften i Grøften sammen med andre IARU studerende fra kurset "Kierkegaard: The Individual in the Global Society".

CESAs første afholdelse af IARU Summer School blev en stor succes, som CESA glæder sig til at afholde igen næste år.