Pensionsfortællinger - en bydelsvandring – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2015 Eventarkiv > Pensionsfortællinger -...

Pensionsfortællinger - en bydelsvandring

Du er sikkert gået forbi mange gange. Men du har nok aldrig set de steder vi gerne vil vise dig, på den måde, Ditte ser dem.

Ditte er født (i 1938) og opvokset på Nørrebro. I flere år boede hun udenfor København, men nu er hun pensionist og tilbage i sin barndomsby. Dittes historier om en by der forandrer sig, men alligevel er velkendt, kan du få, hvis du følger i hendes fodspor.

Historierne er fortalt til antropolog Kamilla Nørtoft fra Center for Sund Aldring. Kamilla er i gang med et forskningsprojekt om overgange i alderdommen.

Bydelsvandring

Du kan finde et kort, der viser vej til Dittes historier nederst på denne side, eller du kan hente et fysisk kort på Nørrebro Bibliotek. Du kan gå din egen rute og finde historierne én efter én – så de bliver en samlet fortælling. Eller du kan se om du kan finde dem, når du alligevel er i nærheden.

Udstilling

Nørrebro Bibliotek kan du se en miniudstilling med historier og billeder fra andre
deltagere i forskningsprojektet. De har fotograferet ting, der fortæller noget
om deres oplevelse af at blive pensionister.
På biblioteket kan du også opleve Kamilla Nørtoft holde et foredrag om sin forskning - det er tirsdag den 24. november kl. 17:00- 18:00.

Afslutningsarrangement

Den 27. november er du velkommen på Aktivitetscenteret Sankt Joseph i Griffenfeldsgade, Nørrebro. Denne fredag samler vi alle fortællinger og billeder til én udstilling, og du kan møde forskeren og nogle af deltagerne fra projektet.
Afslutningsarrangementet er kl. 14:00- 16:00.

Instagram

Du kan også få flere Pensionsfortællinger på Instagram i hele perioden: @sundaldring

Find vej til Dittes historier, her:

Kontakt:
Event-koordinator Signe Flyvbjerg Nielsen
Tlf.: 93 56 52 40