Folkeuniversitetet holder forlæsning om genomet – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2015 Eventarkiv > Folkeuniversitetet hol...

Folkeuniversitetet holder forlæsning om genomet

Center for Sund Aldrings direktør Lene Juel Rasmussen holder den 22. april 2015 forelæsning på Folkeuniversitet i odense om gener og aldring, som en del af forelæsningsrækken "Kroppen – vores fantastiske maskine".

Vores blodårer kan nå jorden rundt to gange, hvis de blev lagt i forlængelse af hinanden. Inden i vores lunger findes et overfladeareal svarende til en lille lejlighed. Hvert eneste minut pumper hjertet knap seks liter blod ud i kroppen. Vores krop er en fantastisk konstruktion, og hvert eneste sekund sker der et utal af processer i den stort set uden, vi lægger mærke til det. Og hver gang lykkes de. Alt går op i en højere enhed - og vi lever.

Tag med seks forskere på en fascinerende opdagelsesrejse ind i kroppen, og få et lille indblik i, hvad der sker, og hvad vores fantastiske maskine er i stand til ved at deltage i Folkeuniversitetets forelæsningsrække: "Kroppen - vores fantastiske maskine". Center for Sund Aldrings direktør Lene Juel Rasmussen giver en af de seks forelæsninger, "Genomet - vores indre univers". Den giver en generel introduktion til menneskets genom, med fokus på genomets opbygning og funktion. Derudover giver forelæsningen et indblik i, hvad der sker med genomet som vi ældes.

Program for forelæsningsrækken "Kroppen – vores fantastiske maskine"

Bemærk: Man skal tilmelde sig hele forelæsningsrækken, se mere på Folkeuniversitets hjemmeside.