Er du ældre eller yngre end du tror? – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2015 Eventarkiv > Er du ældre eller yngr...

Er du ældre eller yngre end du tror?

Lørdag 22. august 2015 kl. 11-14 åbner Københavns nye vartegn, Cirkelbroen. Forskere fra Center fra Sund Aldring er med ved indvielsen, hvor du kan få målt, om du er yngre eller ældre, end du tror. 

Nordea-fonden inviterer alle københavnere til indvielse af Cirkelbroen på Christianshavn. Broen, som er tegnet af kunstneren Olafur Eliasson, er en gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune. Center for Sund Aldring er med til indvielsen.

Olafur Eliasson, Cirkelbroen, 2015, Christianshavns Kanal, København. En gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune. Foto: Søren Svendsen, for Nordea-fonden.

Vi kommer med den nyeste viden om, hvorfor det er så vigtigt at holde sig i gang – hele livet. Forskningen viser, at selv om du er 60 år, er din fysiske alder måske 40 eller 80. Vidste du fx at muskelstyrken svinder med op mod 1 procent om året, når du er senior? At en øget muskelmasse og muskelstyrke er en vigtig forudsætning for flere aktive år at leve i? At du nemt ved muskeltræning og lidt mere protein i maden, kan bremse det svind?

Vi lever længere og længere. Men hvor gamle vi egentlig er, kan måles med simple tests. Din håndgrebsstyrke er et udtryk for din generelle funktion, og vi tager et dynamometer med, så du kan prøve din styrke. På samme måde kan din balance og styrke måles ved, at du simpelthen rejser dig op og sætter dig ned på tid. Så kom og test dig selv. Vi glæder os til at se dig og fortælle om vores projekt, som Nordea-fonden har støttet.

Kontakt

Event-koordinator Signe Flyvbjerg, mobil: 93 56 52 40