Kulturnatsarrangement: Hvad gør livet værd at leve? – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2015 Eventarkiv > Kulturnatsarrangement:...

Kulturnatsarrangement: Hvad gør livet værd at leve?

Tre forskere fra Center for Sund Aldring stiller op til science slam i Københavns Universitets gamle, smukke lokaler på Frue Plads ved Kulturnatten den 9. oktober 2015. De har bare tre minutter hver til at gøre deres forskning forståelig!

De tre modige forskere vil, med hvert deres forskningsmæssige afsæt, diskutere, hvad der gør livet værd at leve – hele livet. Hvad sker der hvis vi skændes for meget? Hvor lidt fysisk træning er nok træning? Og hvordan er det med sexlivet, når man kommer op i alderen? Bagefter er der spørgsmål og kommentarer fra publikum.

Ny viden i gamle bygninger

Kom indenfor i nogle af Københavns ældste bygninger, når Center for Sund Aldring og Københavns Universitetet holder åbent hus. Ud over at du kan opleve tre forskere give deres bud på hvad livskvalitet er, kan du komme på rundvisning i de historiske bygninger, fangekælderen og Fiolbiblioteket, og selv gå på opdagelse i Festsalen og Lindegården. Læn hovedet tilbage og nyd kunsten, lysene og jazzmusikken til forfriskninger fra Studenterhusets café. 

Science slam kl. 19:45 og kl. 21:15

Du kan høre:

Sociale relationer: vores sundheds-sikkerhedsnet

Rikke Lund, lektor, Institut for Folkesundhedsvidenskab og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet
Det gode liv handler om mulighederne for at leve aktivt – både fysisk og socialt. Vi indgår i sociale netværk livet igennem og de har stor betydning for os, på mange områder. Vi ved fx at hvis du ofte skændes med din partner, børn, venner eller med naboen, øger det din risiko for at dø tidligt. Men hvor meget betyder de sociale netværk egentlig for vores helbred og for, hvordan vi ældes?

Hvad skal der til for at vi kan løbe ind i døden?

Andreas Vigelsø-Hansen, ph.d., Biomedicinsk institut og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet
Vi får altid skudt i skoene at vi skal være fysisk aktive for at være sunde! Vores krops fysiske kapacitet siger nemlig rigtig meget om vores sundhed, og en inaktiv livsstil kan måske være lige så farlig som rygning. Men hvor meget – eller hvor lidt – skal der til for at vi kan danse, løbe og lave de ting vi gerne vil; lige til den dag vi dør?

Sex og samvær: Er det vigtigt hele livet?

Bjarke Oxlund, lektor, Institut for Antropologi og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet
Mere end ni ud af ti voksne danskere i alderen 16-95 år siger at sex og samvær er vigtigt hele livet. Men med alderen melder flere også om udfordringer og problemer, som kan komme i vejen for en god seksuel trivsel. Har man en partner? Føler man sig kropsligt tilpas? Er der mentalt overskud? Spørgsmålene – men også mulighederne – kan være mange, når man skal realisere et godt senior-sexliv.

Gratis adgang med Kulturpas

Kontakt

Event-koordinator Signe Flyvbjerg, mobil: 93 56 52 40