Den aldrende hjerne – Københavns Universitet

Sund Aldring > Kalender > Eventarkiv > 2015 Eventarkiv > Den aldrende hjerne

Den aldrende hjerne

Andelen af mennesker over 65 år er støt stigende i Danmark, og hvis den nuværende udvikling fortsætter, vil over halvdelen af de børn, der bliver født i dag, blive over 100 år. Kan den intellektuelle funktionsevne følge med den længere og længere levetid? Hvad sker der med hjernen og de kognitive evner, når hjernen ældes? Hvor påvirkelig er den aldrende hjerne?

Ved denne Lundbeckfonden Lecture på Medicinsk Museion vil to aldringsforskere se nærmere på de individuelle og samfundsmæssige konsekvenser ved denne nye virkelighed ved at gå tæt på den aldrende hjerne.

Mød professor i epidemiologi ved Dansk Center for Aldringsforskning, Kaare Christensen, der vil fortælle om den aldrende befolkning, den fjerde alder samt reflektere over de kognitive evners betydning for, at det lange liv bliver et fremskridt. Og mød Ellen Garde, læge og hjerneforsker ved MR-forskningssektionen, Hvidovre Hospital og Center for Sund Aldring på Københavns Universitet, som vil fortælle om hjernens plasticitet, påvirkelighed, og hvordan livet sætter sig spor i hjernen.

Adam Bencard, adjunkt ved Medicinsk Museion er aftenens ordstyrer og vil indlede aftenen med en fremvisning af udvalgte hjerne-præparater fra museets samlinger.

Arrangementet er udsolgt.