Aftenkonsultation: Gammel i København. Ældres liv og livsvilkår 1891-2017 – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

Sund Aldring > Kalender > 2017 > Aftenkonsultation på M...

Aftenkonsultation: Gammel i København. Ældres liv og livsvilkår 1891-2017

Til denne aftenkonsultation kommer vi tæt på forskellige aspekter af ældre menneskers liv på insti­tution og i eget hjem i en periode på over 100 år og dermed også på nogle af de forandringer, der er sket i deres livsvilkår gennem det lange tidsspand. I en kommende bog beskriver en gruppe historikere og etnologer forandringerne i ældres hverdagsliv i København fra slut­nin­­gen af 1800-tallet til i dag. Denne aften vil to af bogens forfattere etnolog Aske Juul Lassen og historiker Nete Wingender tage udgangspunkt i ældres liv og vilkår i København, der med sin størrelse og store ældrebefolkning har spillet en særlig rolle for udviklingen af ældrepolitiske tiltag i den danske velfærdsstat.

Nete Wingender viser, hvordan ældre mennesker frem til 1961 fik undersøgt deres levevis, for at vurdere om de havde levet et værdigt liv, og dermed kunne få alderdomsydelse.
Aske Juul Lassen vil fortælle, hvordan aktiv aldring er blevet en del af kommunal ældrepolitik gennem de sidste årtier, og kommer med eksempler på, hvordan den aktive alderdom understøttes i dag.

Efter konsultationen udstedes en recept på et glas, og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i billetprisen.

Medvirkende:
Aske Juul Lassen: Etnolog og post. doc. ved SAXO-Instituttet og Center for Sund Aldring, Københavns Universitet.

Nete Balslev Wingender: Historiker, ph.d. og tidligere arkivar på Københavns Stadsarkiv.

Prisen for en aftenkonsultation er kr. 100,00 (kr. 75,00 for studerende) og inkluderer et glas og adgang til udstillingerne.
Hypokonderbillet - betal for to, kom til alle tre konsultationer - kan også købes til akut trængende. 

Køb billet og læs om efterårssæsonens andre aftenkonsultationer her.